Susitikimas su Verpėjų meno rezidencijų dalyvėjimas – Jitka Kralova ir Kat Wood

Spalio 27 dieną 13-17 val. kviečiame atvykti į Kabelius ir susipažinti su spalio mėnesį aveles ganiusiomis menininkėmis. 

14 val. valgysime bendrus pietus, kurie bus drauge su rezidentėmis ruošiami Verpėjų virtuvėje. Valgiai bus daugiausia paruošti iš vietinių produktų, taip pat ragausime menininkių paruoštos giros. 

Po pietų menininkės pristatys savo kūrybą, pakvies kartu austi bendrą audinį bei popietę užbaigti šnekučiuojantis sėdint aplink laužą.

Daugiau apie menininkes: 

Jitka Králová yra iš Čekijos kilusi menininkė, kuri domisi kaimo kraštovaizdžiu ir jo pokyčiais laike, taip pat vaikščiojimu, pasakojimais ir kolekcionavimu. Jos meninė praktika apima tapybą, piešimą ir keramiką. Jitka kuria konkrečiai vietai pritaikytas instaliacijas ir subtilias intervencijas viešosiose erdvėse, kurios padeda užmegzti jautrų ryšį su specifinėmis lokacijomis ir jų kontekstais. Šalia savo kūrybinės praktikos Jitka šiuo metu tyrinėja giros subtilybes.

Jungtinėje Karalystėje gyvenanti menininkė Kat Wood tyrinėja kaimo bendruomenių kultūrinę dinamiką ir politinę istoriją, daugiausia dėmesio skirdama giliam jų ryšiui su gamta ir aplinka. Jos kūryba apima fotografiją, tekstilės meną ir kolaboracinius projektus, kuriuose dažnai nagrinėjamas ūkininkų atsparumas ir juos paliečiantys sunkumai, atsirandantys sparčiai besikeičiančiame pasaulyje. Pasitelkdama tokias iniciatyvas kaip WAVY WOOL CLUB, ji jungia miesto ir kaimo bendruomenes, dalijasi žiniomis apie tradicinius amatus ir pasisako už tvarią ūkininkavimo praktiką.