Spalio rezidentai: Živilė Lukšytė
Živilė Lukšytė baigė produkto dizaino bakalaurą Vilniaus dailės akademijoje, vėliau dizaino magistrą tęsė maisto potyrių kryptimi analizuodama ir interpretuodama šventines stalo tradicijas. Su bendraminte, buvusia dėstytoja Julija Mazūriene įkūrė kūrybinę dizaino studiją „Less Table“, kurios veikla plačiai susijusi su maistu: apima tvarų miesto ir gamtos gretinimą, šiuolaikišką tradicijų interpretavimą ir tąsą. Kuriamas teminis valgomas arba su maistu susijęs objektas / turinys / kontekstas yra tiek pramoginis / šventinis, kiek ir intelektualus potyris.
Rezidencijos vietovė, Kabelių kaimas, Živilei gerai pažįstamas, nes vaikystės vasaras leisdavo čia pat, pas močiutę gretimame Ašašninkų kaime, kur užaugo jos tėtis. Pažįstama aplinka, žmonės – ir pranašumas, ir trūkumas. Kylantys prisiminimai, žinojimas, sentimentai pirmiausia traukia: pasilabinti ir atsibūti su močiutės kaimynėmis ar giminaičiais, aplankyti brangias vietas, vaikščioti miške, rinkti voveraites ir valgyti uogas (spanguoles, paskutines bruknes, avietes, užsilikusias mėlynes), pas Tadą autolavkėj (parduotuvėje ant ratų) nusipirkti jo naminių bulvių (močiutės labai giria jų grožį ir skonį), nebe ledų ar saldainių kaip prieš 20 metų.
Rezidencijos metu Živilė tikisi kritiškai pagilinti, geografiškai praplėsti vaikystės patirtis ir patiekti jas kūrybiškai, valgomas arba nevalgomas, derančias ant valgomojo stalo.